HOME
A,B
C,D,E
F,G,H,I
J,K,L
M,N,O
P,Q,R
S,T
U,V,W
X,Y,Z

Kundalini

Caldarium

Caldarium betekent in het Latijns: warmtekamer. In dezelfde ruimte is eveneens een tecaldarium te vinden. Een tecaldarium is een ruimte met verwarmde vloeren, banken en wanden. U bevindt zich hier in een ruimte waar een warme en vochtige atmosfeer heerst met een heerlijke eucalyptus geur.

Het is een ruimte met verwarmde banken aan de ene zijde en aan de andere zijde vindt u een heerlijk bad en droomt u even weg op de vochtige dampen en heerlijke geuren boven het bad. In het caldarium heerst een heerlijk klimaat van 45 °C .

Het is dan ook zeer geschikt voor beginnende saunagebruikers.

 

Californische massage

Ontspannende massage met essentiële oliën waarbij de spieren worden losgekneed. Helpt tegen rugpijn, kan het afvoeren van gifstoffen door het lichaam bevorderen en de bloedsomloop en de spijsvertering stimuleren.

 

Callanetics

Callanetics oefeningen zijn bedacht door Callan Pinckney, die zelf ernstige problemen had met haar rug en knieën. Ze ontdekte dat de oefeningen haar rug en knieën niet belastten en dat ze bovendien met de oefeningen haar eigen lichaam in vorm kon krijgen.

Callanetics is een low impact fitnesstraining op muziek die vooral gericht is op het verhogen van de spanning in uw spieren. Als belangrijkste doel heeft callanetics dan ook figuurcorrectie. Callanetics is uitermate geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een inspannende maar rustige workout. Alle bewegingen worden zeer gecontroleerd uitgevoerd en de trainer let in het bijzonder op uw houding. Dit maakt callanetics vooral geschikt voor mensen met klachten en beperkingen in bijvoorbeeld de rug of de knie. Aangezien callanetics low impact is, is het ook geschikt voor mensen met overgewicht en seniore sporters.

 

Cavitosonic

In een afgesloten ruimte worden dampen van oliën verspreid. Het inademen van deze dampen is positief voor de ademhaling en het immuunsysteem.

 

Chakras energy rebalancing

Chakra betekent "wiel" in het Sanskriet (de eerste taal en een van de talen in India). Volgens de leer van de Indiase geneeskunst bestaat het lichaam uit stromende energieën. De chakra's zijn de zeven hoofdcentra waar de energiecircuits verbinding maken met bepaalde organen en dus die in verband staan met onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Door blokkades in een van de chakra’s kan de energiebalans verstoord zijn. Hierdoor kunnen allerlei kwalen ontstaan. Om het evenwicht te herstellen, moet eerst worden vastgesteld in welke chakra de blokkade zit.

Dit wordt tijdens een chakra energy balance check gecontroleerd. Vervolgens kan bijvoorbeeld met behulp van massage en handoplegging geprobeerd worden de balans te herstellen.

 

Chi Yang

Volgens de Aziatische geneeskundige leer stroomt de energie door het lichaam langs bepaalde meridianen. Door deze meridianen te reguleren wordt de harmonieuze balans hersteld en kan een diepe ontspanning worden gerealiseerd.

Bij deze behandeling krijgt u een massage en een pakking met chocolademousse of chocoladelotion. Deze behandelingen zijn niet alleen heel aangenaam en ontspannend om te ondergaan, maar kunnen bijvoorbeeld ook de huid gladder maken of een huidverstevigende werking hebben.

 

Chromotherapie

In de chromotherapie of geneeskunst met kleuren worden mensen in gekleurde ruimten gezet of met gekleurd licht overspoeld. Soms wordt hen ook gevraagd over specifieke kleuren te mediteren, wat bepaalde klieren moet stimuleren.
De oude Egyptenaren, Chinezen en Indianen kenden 'kleurzalen'.

rood : zou verwant zijn met klieren en lichamelijke en geestelijke energie stimuleren geel: stimuleert de zenuwen oranje : stimuleert de zonnevlecht en geeft meer kracht aan de longen blauw : verzacht en geneest organische gebreken
groen: kalmeert en geneest leverproblemen, verkoudheid en hooikoorts. indigo: bevecht huidproblemen en verkoudheid; Hoewel kleurgeneeskunde vooral een occulte wetenschap is gebleven, maakt ook de klassieke geneeskunde gebruik van sommige kleurtherapieën. Zo worden ( te vroeg geboren) baby's met geelzucht onder blauwe lampen gelegd.

 

Cleopatra’s bad

Cleopatra zou haar schoonheid te danken hebben aan het baden in ezelinnenmelk. Tegenwoordig kan er een bad worden genomen waar oliën en melk aan toe wordt gevoegd om zo hetzelfde effect na te streven.

 

Cocooning

Methode om te ontspannen. Veel Amerikanen doen dit.

Het gaat om een peeling in combinatie met rug en hoofdmassages.

 

Cranio-sacrale therapie

Craniosacrale therapie (CST) is ontwikkeld door de Amerikaanse arts Donald Sutherland. Hij stelde vast dat de menselijke schedel een bepaald ritme heeft en door subtiele manipulaties op de schedel reacties teweeg gebracht worden in ruggengraat en sacrum (heiligbeen). Deze ontdekking is van groot belang geweest voor het ontstaan van de craniosacrale therapie. 

Cranio staat voor cranium = de schedelbeenderen (o.a. het voorhoofd- en slaapbeen).
Sacraal staat voor sacrum = Latijnse naam voor het heiligbeen (dit bevindt zich vlak boven het stuitje.
Hiertussen bevindt zich uiteraard de wervelkom. 
Zowel de hersenen als het rugmerg zijn bekleed met drie beschermende vliezen waarbinnen een vloeistof circuleert. 

De naam "Cranio-Sacraal" is dus een verwijzing naar die twee, de wervelkolom, de vliezen en vloeistof die samen het zenuwstelsel omgeven.

Cranio - sacraal therapie is een zachte manipulatietechniek die helpt om disharmonieën in de beweging van schedelbeenderen, ruggengraat en heiligbeen te herstellen.

Daar het cranio-sacrale systeem de hersenen en het rugmerg omsluit heeft het ook invloed op het functioneren van het centrale zenuwstelsel. Disfunctie in Cranio - Sacraal systeem kan zorgen voor disfunctie, o.a. de ademhaling, de hartslag en de spijsvertering worden.

Wanneer door spanningen in de hersenvliezen het ritme wordt verstoord, wordt ook de beweging in de schedelbeenderen, de ruggengraat en het heiligbeen gedeeltelijk geblokkeerd waardoor bepaalde lichaamsfuncties bemoeilijkt kunnen worden.

 

Cryotherapie

Behandeling door middel van afwisselend koude en warme baden of pakken. De wisselende temperatuur van het water of the verpakking stimuleert de bloedcirculatie, waardoor de afvoer van afvalstoffen door het lichaam wordt bevorderd.

 

Dampbad (sauna)

Een soort sauna. De temperatuur is meestal rond de 50°C met een luchtvochtigheidsgraad van 100%. De werking van het dampbad is de versnelling van het hart en de bloedscirculatie. De uithoudingstijd hierbij is tussen 10 en 15 minuten met een rusttijd van 20-30 minuten.

 

Danarium (sauna)

Dit is een sauna variant waarbij de temperatuur 65 graden is en de luchtvochtigheid 60. Het is een milde sauna

 

Deep Warmth

Warmtebehandeling voor het losmaken van gespannen spieren. Stimuleert de stofwisseling en versnelt de afbraak van vastgehouden vocht en vetcellen.

 

Definitieve ontharing met Elos

Nieuwe techniek voor het ontharen, nog 30% effectiever dan vorige technieken, die geen nabehandeling vraagt en minder belastend is voor de huid. Bij ELOS (Elektrische Optische Synergie) wordt de werking van licht én hoogfrequente stroom gecombineerd. Bovendien maken huidtypes geen verschil meer uit, en ook het haartype niet.

 

Detoxen

Wordt ook wel ontslakken of ontgiften genoemd. Het verwijderen van stoffen uit het lichaam die slecht zijn voor de gezondheid. Het kan bestaan uit het drinken van water of bepaalde andere diëten, zoals het sappendieet. Ook zijn klysma’s een vorm van detoxen.

 

Dode Zee-waterbad

Een bad met Dode Zee-mineralen, Dode Zee-zout en aromatische oliën. Het zuivert, voedt en verzacht de huid en verlicht spanning in de spieren.

 

Dompelbad

Dompelbaden kunnen ijskoud zijn. Hier ga je dan in zitten nadat je in de sauna bent geweest. Ook zijn er hele hete dompelbaden waar je in kunt gaan zitten als je een stressvolle dag hebt gehad.

 

Drukpuntmassage

Deze vorm van massage wordt al 3000 jaren in China toegepast. Het is een voetmassage. De theorie erachter is dat alles uit het lichaam naar de voeten toe stroomt. De voet wordt dan gemasseerd op bepaalde drukpunten om te zorgen voor een betere doorbloeding.

 

Dulse scrub

Een energetische scrub met gepoederde dulse (zeewier) en olie of water.

 

Edelstenen/kristallen therapie

Therapie die ervan uitgaat dat het dragen van bepaalde edelstenen en kristallen een gunstige uitwerking kan hebben op de gezondheid.

 

Elektrolipolyse

Een gereguleerde zwakstroom tussen 2 naalden maakt de vetcellen poreus. Zo kan er selectief onderhuids vet verwijderd worden.

 

Elektrotherapie

Spiergroepen kunnen worden ontspannen of versterkt door variabele elektrische stromen en frequenties toe te passen.

 

Endermologie (LPG)

Endermologie wordt uitgevoerd met technisch hoogwaardige apparatuur die de huidplooi pakt en door in en uitrollende bewegingen bewerkt. 

Het is een soort huidgymnastiek dat het bindweefsel herstructureert, de bloedsomloop en het lymfvatenstelsel stimuleert en de afvoer van afvalstoffen bevordert. Het zet een natuurlijk proces van verwijdering van vetophopingen op gang en het maakt de huid gezond en sterk.

De patiënt krijgt één of tweemaal per week een behandeling van 35 minuten. Hij/zij draagt speciaal voor Endermologie ontworpen bodysuit. De bodysuit zorgt ervoor dat de Endermologie-behandelingskop gemakkelijker over het lichaam glijdt. Het verzekert een optimale hygiëne.

 

Energetiseren

Het opladen van lichaam en ziel met energie. Specifieke stoffen, zoals zuivere zuurstof of bepaalde smaakstoffen, worden gebruikt als stimulantia om de prestaties te verhogen.

 

Energetische stoelmassage

Energetische stoelmassage is door fysiotherapeuten ontwikkeld vanuit de kennis van de energielijnen én punten. De behandelde lijnen en punten hebben als resultaat de ontspanning van hoofd, arm, schouder, nek en rug. Er is aandacht voor specifieke pijn- en stresspunten. Het resultaat is een gevoel van ontspanning en vitaliteit.

Deze massagevorm spreekt zeker mensen aan die nog niet eerder met massage te maken gehad hebben. Het is een relatief eenvoudige massage. Er wordt gewerkt boven de kleren van de ontvanger. De ontvanger zit op een stoel. De massage beperkt zich tot hoofd, arm, nek, schouder en rug.

 

Epilaties

Ontharingsmethode waarbij de hele haar met wortel en al wordt verwijderd. Voorbeelden zijn waxen en harsen.

 

Essentiële en etherische oliën

Oliën die de pure essentie (de grondstof) van een plant bevatten en een positieve werking op uw lichaam en uw gemoedstoestand kunnen hebben.

 

Evenwicht

Het uiteindelijke doel van alle ontspannende activiteiten. Het evenwicht dat bereikt wordt door de juiste verhouding tussen stress en rust via concentratie op het midden.