HOME
A,B
C,D,E
F,G,H,I
J,K,L
M,N,O
P,Q,R
S,T
U,V,W
X,Y,Z

Powerwrap

Sabbia Med

De Sabbia Med is een oosters ingerichte kamer waarin op een bodem van verwarmd zand gelegen wordt. Ondertussen wordt er een zonnedag gestimuleerd (van zonsopkomst tot zonsondergang) waarbij al de zintuigen worden geprikkeld door middel van licht- en aromatherapie in combinatie met warmte en muziek. Een totale ontspanning van lichaam en geest wordt ervaren.

 

Saline

Een saline is een bouwwerk van sleedoorntakken waar solewater (onverdund mineraalwater) door een circulatiesysteem heen sijpelt. Hierdoor ontstaat een prikkelende zilte nevel. Inademing van de nevel van solewater zorgt voor een positieve invloed op de geest. Een sterkere weerstand tegen onder andere verkoudheid, griep, hoofdpijn, stress, luchtwegenproblemen, slapeloosheid en diverse allergieën wordt hiervan verkregen. Daarnaast heeft het heilzame solewater een reinigende werking op je huid. De vertakkingen aan de uiteinden van de sleedoorntakken zorgen voor de nevel, doordat de waterdruppels hierop uiteenspatten.

 

Salt Glow

Ruw (zee)zout, vaak gecombineerd met aromatische oliën, wordt op het lichaam gewreven om te af te exfoliëren en circulatie te stimuleren.       

 

Sanarium

Dit is een sauna met een lagere temperatuur dan een normale sauna. De naam sanarium wordt ook wel gebruikt voor 4 soorten sauna’s in één.

 

Sauna

Een sauna is een ruimte, waarin de temperatuur verhoogd wordt, zodat het lichaam begint te zweten (een zweetbad). Bekend is dat de sauna al werd gebruikt door de antieke Indiërs, de Scythen en in de antieke Griekse cultuur. In de Middeleeuwen was de sauna in heel Europa verspreid en werd als de belangrijkste mogelijkheid om je te reinigen gezien. In de meeste landen is de sauna daarna in onbruik geraakt.

In Europa is in Finland de saunacultuur het beste behouden gebleven en verder ontwikkeld.

 

Savusauna

Dit is een rooksauna die veel heter wordt dan de gemiddelde sauna. Dat is ook de rede dat het voor Finnen het paradepaartje is. De sauna kan oplopen tot wel 100 graden celsius. Dit is flink zweten, maar het blijft aangenaam. Mensen die vaker naar sauna’s gaan houden hiervan, echter wordt het niet aangeraden om bij je eerste bezoek aan een saune in een savusauna te stappen.

 

Schrothkuur

De schrothkuur is benoemd naar Johann Schroth; sinds meer dan 160 jaar is zij een erkende natuurgeneeswijze. Zweetpakkingen wekken kunstmatige koorts op, die afweerkrachten mobiliseert en de spieren ontspant. De ritmisch afwisselende drinkdagen en droge dagen alsmede het speciale prikkel- en vetarme dieet leiden tot een ontslakkings- en reinigingsproces, die de hele mens omvat. Vooral stofwisselingsziekten zoals hypercholesterinemie, hoge bloeddruk, diabetes mellitus en jicht, maar ook huidziekten, reuma, artrose, migraine en vrouwenziekten kunnen zo duurzaam worden verzacht of genezen

 

Sensophorium

Aangename geluiden, kleuren en aroma's beïnvloeden alle zintuigen om een gevoel van harmonie te bewerkstelligen.

 

Sentoo

De Sentoo is ondstaand in de 800 ste eeuw. De Japanners zijn ermee gekomen. Van oorsprong is het een gratis badhuis voor mensen van de grote tempelgemeenschappen.

Tegenwoordig is het een gezellige bijeenkomst waar mensen komen om hun lichaam te reinigen.

 

Serail bath

Bij deze vorm van bading smeren mensen elkaar in met modder. Bij een warmte van 45 graden droogt de modder. Zo wordt het lichaam ontgiftigd. Dit effect kan toetreden tot diep in de huid. Na een aantal minuten loopt er een warme stroom van kruiden door de kamer. De huid is klaar voor verdere procedures en dient gemasseerd te worden.

 

Shiatsu

Shiatsu is Japans. Het kan vertaald worden als een soort van drukpuntmassage. Op een ontspannen manier en met gebruik van het natuurlijk lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten op het lichaam. Meestal wordt de druk met de duim gegeven, maar het kan ook met de handpalm, elleboog, knie of voet gegeven worden. Door de druk die de masseur geeft op het lichaam van de ontvanger, beïnvloedt hij de energiestroom in de energetische kanalen in het lichaam; ‘de meridianen’.

 

SPA

Sanus Per Aquam of Sanitas Per Aquam (gezondheid door water). Wellness-faciiteit met een geïntegreerde aanpak van gezondheid, schoonheid en ontspanning.

Spectrochroomtherapie

Toepassing van gefilterde UV-straling voor de behandeling van stoornissen in huid en stofwisseling. Het immuunsysteem wordt gestimuleerd. Licht kan ook worden gebruikt bij de behandeling van depressieve problemen.

 

Sportmassage

Massage voor mensen die sport beoefen en dit ook willen blijven doen.  Het bestaat vooral uit het verhelpen, verlichten van spierpijn.

 

Steentherapie

Dit is een vorm van intuïtieve therapie. Er worden “helende” stenen gebruikt voor deze vorm van therapie. Er worden vaak verhitte basaltstenen gebruikt en dan in combinatie met een shiatsu en ontspanningsmassages met oliën.

 

Stoombad

In een waterdichte ruimte wordt periodiek hete stoom gepompt om de huid en de luchtwegen te bevochtigen. De extreem hoge vochtigheid leidt ertoe dat een temperatuur van slechts 60°C als extreem heet wordt ervaren.

 

Stoomgrot

In een cocon van warme, fijne mist, eventueel verrijkt met essentiële substanties, worden de huid en de luchtwegen verfrist en gevitaliseerd. Bovendien wordt de elementaire stofwisseling gestimuleerd.

 

Styling Capsule

Dit is een capsule waarin er gelegen wordt en een combinatie van 5 therapieën ondergaan wordt. De therapieën die toegepast worden bij deze behandeling zijn infrarood therapie, kleurentherapie, vibratietherapie, aromatherapie en muziektherapie. Infrarood therapie zorgt voor afbraak van water en vet. Bij regelmatig gebruik kan men tot 2400 Kcal verbranden in één week. Kleurentherapie is nuttig bij depressies en ondersteunt slaapritme. Vibratiemassage is ideaal bij spierpijn, artrose en artritis. Bij aromatherapie zorgen essentiële oliën voor een totale ontspanning. En als laatste muziektherapie, waarbij rustgevend muziek voor rust en ontspanning afgespeeld wordt. Deze therapieën combinatie in de capsule is voor Anticellulitis, het is tevens ontgiftend en ontslakkend. Verder is het voor lymfecirculatie, stofwisseling, en behandeling tegen reuma en psoriasis.

 

Tae-Bo

Programma met oefeningen voor zelfverdediging, dans en kickboxen.

Tae Bo is een workout die is samengesteld uit diverse budo disciplines welke gecombineerd worden op muziek. Tae-Bo combineert het zelfbewustzijn en discipline van de het budo, de ritme en gratie van dans en de focus en kracht van het boksen. Tae Bo is een workout, gebaseerd op een filosofie, waarbij het lichaam en de geest getest worden. De lessen dienen zeer intensief te zijn om het lichaam en de geest daadwerkelijk te kunnen testen. Als je lichaam en geest op de proef stelt, kom je in een 'flow' en ontstaat het echte Tae Bo gevoel. Tae Bo heeft hele strakke en duidelijke regels, waaraan iedere instructeur zich aan moet houden of je mag het geen Tae Bo meer noemen. In de Koreaanse taal betekent het woord Tae 'voet en been'. Bo is een verkorte versie van het woord Boksen. Tevens hebben de losse letters die het woord Tae Bo vormen nog een andere betekenis:

T=Total Commitment 'Totale Discipline' in wat je ook doet

A=Awareness 'Bewustzijn' van je zelf en de wereld

E=Excellence 'Overtreffen' het grootste doel in alles wat je doet

B=Body 'Lichaam' als kracht voor een totale verandering

O=Obedience 'Gehoorzaamheid' aan jouw wens en ware verlangen voor verandering.

 

Tai Chi / Tai Chi Chuan

Taiji Quan (Oude Chinese .T'ai chi chuän), kortweg Tai Chi, is een van oorsprong Chinese vechtkunst, bewegingsleer met trage, vloeiende bewegingen die de energiestroom door het lichaam reguleren en een gevoel van welbehagen creëren, die al duizenden jaren oud is. Zodra deze bewegingen met snelheid gecombineerd worden, wordt het een gevaarlijk, tevens, dodelijke gevecht, omdat dit met de vitale levensenergie te maken heeft. De levensenergie is vele malen krachtiger dan spierkracht. Dus uitzonderlijk is dat niet spierkracht en snelheid, maar het ontwikkelen van qi (chi), de vitale levensenergie, bij deze verdedigingskunst de belangrijkste rol speelt. Met aandacht (yi), een goede lichaamshouding en doelgerichte bewegingen kan je deze energie gebruiken om elke aanval af te weren. De uiterlijke vorm kenmerkt zich door vloeiende, in elkaar overgaande bewegingen die op beheerste, ontspannen wijze worden uitgevoerd. Belangrijk hierbij is ook de uitstraling (jing shen). Taiji Quan wordt ook toegepast als bewegingsleer die de weerstand van de beoefenaar versterkt en kan helpen om allerlei klachten te voorkomen. In het algemeen kan men stellen dat het beoefenen van Taiji Quan een positieve werking heeft op de bloedsomloop, de spijsvertering, de stofwisseling en de ademhaling door de regulerende invloed op het zenuwstelsel. Hierdoor heeft het een positieve uitwerking op allerlei klachten, o.a. reumatische klachten, hart- en vaatklachten, bloeddrukproblemen en stress. Doordat bij de beoefening van Taiji Quan concentratie en ontspanning samengaan, is het zeer geschikt tegen stress en verhoogt het de flexibiliteit en het concentratievermogen. De trage Tai Chi oefening is als een yoga en meditatie in beweging waarbij je de levensenergie “traint”. Als je de Tai Chi goed onder de knieën hebt kun je deze energie stroom voelen.

 

Tecaldarium

Dit is een ruimte waarin alles verwarmd is. De vloeren, muur en ook banken zijn verwarmd, waardor er een behaaglijk en warm gevoel gecreëerd wordt.

 

TCM

TCM staat voor Traditionele Chinese geneeskunst/medicijnen, met een historie van 5000 jaar. Het omvat intensieve lichaamsobservatie, acupunctuur, moxibustie, voeding en behandeling met actieve ingrediënten die worden gewonnen uit dieren en planten.

Het meest luxe vertrek in de Thermae van de Romeinen, dat werd gebruikt voor ontspanning en het insmeren van de huid met heerlijke oliën.

 

Thaise massage

Bij de klassieke Thaise massage wordt geen olie gebruikt. Strekbewegingen hebben de overhand en de cliënt blijft gekleed. In het meditatiegedeelte van de behandeling worden elementen van Chinese reflexologie en Ayurveda toegepast. Het is een vrij stevige massagetechniek die inwerkt op energiepunten en energielijnen. Uw lichaam wordt tijdens een massage ook in diverse yogaposities gebracht. Een Thaise massage wordt aangewend om chronische pijnen, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding te verhelpen.

 

Thalassotherapie

Dit is een van oorsprong Griekse behandeling. Er worden zee-algen gebruikt om het lichaam te reinigen. Algen zijn zeeplanten die de eigenschap hebben de actieve bestanddelen van de zee in hun cellen op te slaan zoals vitaminen, mineralen en sporenelementen. Deze zijn voor het menselijk lichaam heel belangrijk, omdat ze allerlei lichaamsprocessen op gang brengen. Een kilo zee-algen bevat ongeveer evenveel werkzame ingrediënten als 100.000 liter zeewater.

Algen blijken een ontgiftende werking te hebben doordat hun capaciteiten het weefsel sneller kunnen zuiveren van gif- en afvalstoffen. Ze regenereren, remineraliseren en revitaliseren zodat het lichaam er na een kuur fitter en stralender gaat uitzien.

De toepassing van zee-algen in de Franse zee-kuuroorden heeft aangetoond dat het een zeer effectief middel is bij de behandeling van reumatische, autistische, circulatie- en dermatologische stoornissen en problemen.

 

Therapeutisch vasten (Buchinger-methode)

Een korte periode van onthouding van vast voedsel. De natuurlijke inwendige processen van het lichaam worden versterkt door reiniging en ontgifting. Stimulerende endorfinen en peptiden komen vrij en zorgen voor een gevoel van welbehagen.

 

Thermae

Thermae is thermen in het Latijn. Het is ook afgeleid van het Griekse woord thermos dat warm betekend.

De Thermae bestonden uit verschillende vertrekken zoals onder andere het tepidarium, koud- en warmwaterbaden.

Het kleine woordje tipi valt uiteen in twee delen die door de Lakota Indianen als volgt werd vertaald. ‘Ti’ betekende ‘leven in’ en ‘pi’ geeft het meervoud aan. Vrij vertaald staat ‘tipi’ dus voor ‘zij leven in’, of ‘mensen die leven in’. De tipi is een kegelvormige tent, gemaakt van gemiddeld tien tot twaalf samengebonden palen welke zijn bedekt met bizonhuiden. De tipi was het eigendom van de vrouwen. Zij zorgden ervoor dat het midden van de ruimte in beslag werd genomen door een (kook)vuurtje, waarmee zij zichzelf verwarmden. Tijdens de speciale ceremonies waarbij de Indianen de vier elementen vereerden, gebruikten de Indianen sprenkelwater dat op de hete stenen werd gegooid.

 

Tonic

Inwendig of uitwendig toegepaste oplossing. Heeft een verjongend en stimulerend effect.

 

Touch for Health

Lichaamsdiagnostiek en- therapie waarbij bepaalde plaatsen van het lichaam worden aangeraakt en gemasseerd om blokkades op te heffen.

 

Tui Na / Tui Nui massage

Een traditionele oosterse massage waarbij gebruik wordt gemaakt van drukpuntmassage (acupressuur) en diepe massagebewegingen. Hierdoor verminderen spanningen en kunnen lichaam en geest weer in balans komen.