HOME
A,B
C,D,E
F,G,H,I
J,K,L
M,N,O
P,Q,R
S,T
U,V,W
X,Y,Z

Onsen

Vapozone

 Dit is een soort van stoomapparaat dat wordt gebruikt voor gezichtsbehandelingen. Door het hete aangename stoom dat uit het apparaat komt gaan de poriën open staan. Heirdoor kunnen puistjes, meeëters en andere onzuiverheden makkelijk verwijderd worden.

 

Vichydouche

Zie affusiedouche.

 

De Vijf Tibetanen

Een combinatie van yoga-oefeningen afkomstig uit de Himalaya. Een Britse legerofficier heeft ervoor gezorgd dat deze oefeningen in het westen bekend zijn geworden. Het zijn hele simpele oefeningen en door iedereen uit te voeren.

Van deze oefeningen wordt je wel heel vitaal en worden daarom ook wel de 5 verjongingsrituelen genoemd.

 

Vinotherapie

Zie wijntherapie.

 

Viscerale Manipulaties

De Viscerale Manipulaties bestaat uit zeer fijne manuele technieken die het herstel van een normale, gezonde beweeglijkheid van de organen en hun bindweefsel ondersteunen. Deze zachte manipulaties kunnen tot aanpassing en verbetering van de structuur en functie van de inwendige organen en orgaansystemen leiden en helpen zo het lichaam zijn natuurlijke gezondheid te behouden.

Leven is bewegen en dit geldt zeker voor de inwendige organen. Van bijzonder belang voor het optimaal functioneren van ons lichaam is de vrije beweging van onze organen.

 

(Voet)reflexologie of voetreflexmassage

Op de handen en voeten bevindt zich een groot aantal reflexpunten, die overeen stemmen met de organen van het lichaam. Met de duimen wordt op het reflexzone gebied een lichte druk uitgeoefend, waarbij de duim wel op de plaats blijft, maar draaiende bewegingen maakt. Tijdens en na de reflexologie wordt de doorbloeding en het algeheel functioneren van één of meerdere organen verbetert en worden spanningen binnen bepaalde gebieden verminderd. Heilzaam bij o.a. stress, psychische problemen en spijsverteringsstoornissen.

 

 

Wandelen

Het beste kun je gaan snelwandelen met specifieke intervallen. Dit heeft een bijzonder positief effect op de algehele fitheid. Het lichaam absorbeert meer zuurstof voor een verhoogde stimulans.

 

Warme stenen massage

De hete stenen kunnen gebruikt worden bij verschillende typen massages. Zo kan een masseur bijvoorbeeld een platte steen met het formaat van een ei in de hand nemen tijdens de massage om zo het effect van de massage te versterken. Zie ook Hot stone massage en warmte stenen therapie/legging. De reflexpaden worden beïnvloed door de druk van de warme, perfect gevormde stenen.

 

Warmte stenen therapie/ warmtestenen legging

Bij dit fenomeen worden stenen die gedurende lange tijd warmte vast kunnen houden op bepaalde plekken langs de lichaamsmeridianen gelegd. Dit is te vergelijken met accupunctuur. Het gewicht en de warmte van de stenen reguleren de stroom van de energie door het lichaam. Het is te vergelijken met accupunctuur.

 

Waterwandelen

Low-impact wandeloefeningen in combinatie met spiertrainingen voor het bovenlichaam. De opwaartse kracht van het water ondersteunt het lichaamsgewicht en vermindert de belasting op ruggengraat en gewrichten.

 

Watsu of Water Shiatsu

Samenstelling van "water" en "Shiatsu". Een ontspanningsmethodiek in lichaamswarm (ca. 35°C ) zoutwater, gebaseerd op oosterse ontspannings- en drukpuntmassagetechnieken. Men wordt in verwarmd water gedragen, ritmisch bewogen en gemasseerd (een drukmassage op de meridianen in warm water, die een regulerend effect heeft op alle organen). Hierdoor wordt met name de rug ontlast. Daarnaast worden wervelkolom en gewrichten soepel bewogen en wordt het hele lichaam in vloeiende bewegingen gerekt en gestrekt.. Watsu werkt als een natuurlijke pijnstiller. Het is een zeer populair methodiek voor tijdens de zwangerschap en bevalling.

 

Weitherapie

Wei is een waterig bijproduct van productieprocessen voor boter en kaas. Behalve vet bevat wei alle essentiële voedingsstoffen uit de melk. Ideaal voor vloeistoftherapie, maar kan ook uitwendig worden gebruikt.

 

Whirlpool

Een whirlpool is een bad of groter waar gaten in zitten waar lucht doorheen wordt geblazen. Doordat lucht in het water wordt geblazen ontstaan waterstromen. Deze waterstromen hebben het effect van een milde massage. De spieren ontspannen en de bloedsomloop wordt gestimuleerd.

 

Wijntherapie

Bij deze behandeling wordt het lichaam gemasseerd en ingesmeerd met een substantie/mengsel van o.a. wijnnectar, druivenmousse, de olie van druivenzaad en thermische modder. Deze behandeling voelt zeer aangenaam aan en kan een huidverstevigend effect hebben.

 

Whiplash & NeuroMeningeale Manipulaties (NSM)

Het doel van NSM is het bewerkstelligen van herstel van de normale gezonde bewegelijkheid van de fascie (bindweefsel) rondom schedel, craniale zenuwen, de perifere zenuwen en de hersenen met toepassing van subtiele manuele technieken. De behandeling kan een verbetering geven van functie en bewegelijkheid van deze structuren om zo een optimale balans tussen belasting en belastbaarheid te creëren.

Loofah