HOME
A,B
C,D,E
F,G,H,I
J,K,L
M,N,O
P,Q,R
S,T
U,V,W
X,Y,Z

Paalsauna

In een grote aangelegde vijver staat een sauna op vier grote palen. Met een houten trap wordt deze zogenoemde paalsauna bereikt. Door een transparant gedeelte in de vloer kan men de flora en fauna in de vijver bekijken.

 

Pakking

Het bedekken van lichaamsdelen met een substantie op basis van algen, zeewier, modder of moor (veen afkomstig uit de Alpen). Deze voedt, zuivert en ontspant het lichaam en verzacht de huid. Daarnaast kan de pakking ontgiftend werken en pijnverlichtend zijn bij reumatische aandoeningen.

 

Panoramasauna

Sauna met uitzicht op een binnen- of buitentuin of iets dergelijks. Er kan van alle kanten in de sauna naar buiten worden gekeken.

 

Pantai Luar

Wordt ook wel kruidenstempel massage genoemd. Massage wordt uitgevoerd met in olie gedrenkte linnen buidels, de zogenaamde stempels. Deze buidels zijn gevuld met verschillende kruiden met elk zijn eigen unieke werkzaamheid. Wordt gebruikt bij gewichtsproblemen, spierklachten, spanning en slechte doorbloeding. Spieren zullen ontspannen, het bloed stroomt beter door.

 

Parafango

Paraffine gemengd met zeemodder. Dit stimuleert de lymfe om de giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen. Door de techniek van de warme pakking, gecombineerd met de actieve werkstoffen in de anesi producten, worden de ingekapselde vetcellen met succes aangepakt.  Deze nieuwe behandeling geeft u de mogelijkheid om daar te behandelen waar het noodzakelijk is. De parafango pakking maakt verslapte dijen en de buik platter en geeft het figuur een beter contour. Deze behandelingen, toegepast in kuurvorm, worden gecombineerd met het gebruik van de crèmes thuis, eventuele voedingsadviezen en enkele gemakkelijk uit te voeren spieroefeningen. Het gevolg is een prachtige figuurcorrectie en een stevige cellulitis vrije huid.

 

Paraffine behandeling

Warme paraffine wax wordt op het lichaam gegoten en/of gesmeerd om hitte te behouden en vuil uit te drijven. Het ontspant de spieren intens en maakt het lichaam gehydrateerd en zacht.

 

Peeling

Bij een peeling worden crèmes op de huid aangebracht die huidonzuiverheden verwijderen en daarna zacht worden afgewreven.

 

Peeling & modderpakking

Combinatie van een lichaamspeeling met een modderpakking voor een diep reinigend effect. Naverzorging met hydraterende melk.

 

Pilates-methode

Oefeningen met en zonder apparaten, gebaseerd op acht basisprincipes. Het doel is flexibiliteit en kracht te verbeteren en een balans in het lichaam te creëren. Omvat uitgebreide regulering van de lichaamsfuncties en leidt tot fysieke en mentale ontspanning.

 

Polariteitsmassage

Methode waarbij door middel van fysieke aanrakingen het verstoorde evenwicht tussen twee plaatsen van het lichaam hersteld wordt.

 

PowerPlate

Genereert trillingen die als energie worden overgedragen op ons lichaam. Het vet wordt omgezet in spieren, het lichaam wordt strakker en steviger en je krijgt een mooiere lijn. Door de toename van spiermassa verbruikt het lichaam ook meer calorieën waardoor je ook op langere termijn kilo's verliest. Cellulitis verdwijnt door de stevige massage. Om snel te werken aan het figuur en spieropbouw.

 

PowerWrap

De Power Wrap helpt doelgericht afvallen op probleemgebieden zoals bovenbenen, buik, billen en bovenarmen, zonder zware training maar met snel zichtbare resultaten. De gecombineerde methode vervangt in feite in 35 minuten drie behandelingen tegelijk: een fitness training van anderhalf uur, 30 minuten mechanische lymfedrainage en een anti-cellulitis behandeling van een uur. Het is voor anti-cellulitis, vetverbranding, versteviging en ontgifting.

 

Power Nap

Enkele minuten slapen om zo helemaal fit te zijn. Dit wordt bij sommige bedrijven in de pauze toegepast. Volledige ontspanning is het uitgangspunt.

 

Pressotherapie

Pressotherapie is een gecomputeriseerde elektrische luchtdrukmassage waarbij de patiënt een manchet (een speciaal ontworpen airbag) om arm of been krijgt die beurtelings samengedrukt en ontspannen wordt om de de terugloop in de aderen te stimuleren (bevordert m.a.w. de bloedcirculatie) door progressieve druk en is daardoor uiterst geschikt als middel middel tegen vermoeide benen (“zware benen”), vochtophoping in de enkels (draineren) etc. en is aangewezen bij  en cellulitis.

Pressotherapie wordt veelal toegepast tegelijk met manuele therapie.

 

Psychosynthese

De essentie van de opvattingen over het bewustzijn binnen de psychosynthese kan worden weergegeven met behulp van een eischema.

  1. Het 'middelste bewustzijn'
  2. Het 'bovenbewustzijn'
  3. Het veld van bewustzijn
  4. Het bewuste zelf, oftewel het "Ich"
  5. Het hogere zelf

 

Iedereen kent wel eens het gevoel van het niet voluit leven, van frustratie, somberheid, leegte enzovoort. Dan stroomt de levensenergie niet en dat is niet de natuurlijke staat van de mens. Met psychosynthese maak je die energie weer vrij.

Met behulp van gesprekken en oefeningen ervaar je hoe het bij je werkt. Bijvoorbeeld welke ‘subpersonen’ een rol spelen. Met andere woorden, welke overtuigingen, innerlijke stemmen en gedachtenpatronen jouw leven voor een groot deel bepalen.

Wanneer je bijvoorbeeld iemand bent die zich krachtig voelt bij het organiseren van iets, dan kun je de innerlijke stemmen die daarbij horen een ‘subpersoon’ noemen en in dit geval is de energie dan open en vrij.

Als we ons niet vrij voelen dan is het vaak zo dat sommige subpersonen elkaar negeren, tegenwerken, afwijzen of te veel op de buitenwereld reageren. Dan raakt het contact met je authentieke gevoelsstroom verloren. Je raakt dan in de knoop.

Je geeft jezelf de vrijheid terug als je weer contact maakt met jezelf. Dat doe je door het (her)ontdekken van je innerlijke stemmen en waar deze voor staan. Van daaruit ontstaat dan samenwerking en emotioneel evenwicht. Als je ervaren hebt hoe het werkt is het net zo eenvoudig als kennismaken met een nieuwe buurvrouw.

En dat is heel belangrijk want in de wereld is al genoeg afwijzing en strijd. De zo bereikte innerlijke harmonie maakt dat je in een imperfecte wereld toch vrij kunt handelen en je geluk kunt vinden.

 

Qi Gong

Qigong is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert, om de lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren.

Chi Kung oefeningen zijn meestal op zichzelf staande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een Chi Kung oefening kan ook statisch zijn waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen.

Het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen dient ter bevordering van de stroming van Qi (levensenergie) in het lichaam. Elk lichaamdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van Qi te hebben. De Qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in balans. Door het uitvoeren van de Qigong oefeningen poogt men deze balans te onderhouden of te herstellen.

De energetische visie (Qi) die niet aansluit op de fysiologische kennis van het moderne westen, vormt ook de basis voor veel andere oosterse heilzame praktijken, zoals acupunctuur, yoga, etc. Hoewel de energetische visie wetenschappelijk niet algemeen aanvaard is, wordt ze toch bevestigd door wetenschappelijk onderzoek.

Aikman schreef dat in tegenstelling tot het Westen, waar velen van mening zijn dat qigong een subjectief, New Age-achtig concept is dat niet wetenschappelijk geverifieerd kan worden, een groot deel van China's wetenschappelijk establishment het bestaan van Qi heeft erkend. Gecontroleerde experimenten van de Chinese Academy of Sciences in de late jaren '70 en begin jaren '80 concludeerden dat Qi, wanneer uitgezonden door een qigong expert, "resulteert in feitelijk meetbare infrarood elektromagnetische golven en chemische veranderingen veroorzaakt in stilstaand water door mentale concentratie."

Reproduceerbare heilzame effecten van Qigong aangaande hartslag en immuunsysteem werden opgetekend.

 

Qi-massage

Volgens de Aziatische geneeskundige leer stroomt de energie door het lichaam langs bepaalde routes (meridianen). Door deze meridianen te stimuleren, kan een harmonieuze balans worden hersteld en een diepe ontspanning worden gerealiseerd.

 

QMS/Oxygenation
Met behulp van een speciaal QMS/zuurstof-apparaat worden werkstoffen op de huid aangebracht. Deze werkstoffen kunnen afhankelijk van uw huidtype o.a. een vochtregulerende, voedende of liftende werking hebben. De zuurstof uit het apparaat zorgt ervoor dat de werkstoffen beter door de huid worden opgenomen. Deze behandeling is goed voor allerlei huidtypen en huidproblemen, waaronder acné.

 

Rasulbad

Diverse delen van het lichaam worden met sponsen gemasseerd. Je ligt in een kamer die wordt gevuld met kruidenstoom. Uitstekend voor de stimulering van de bloedsomloop.

 

Rebirthing

Dit is een ademhalingstechniek met als doel dat er contact wordt gelegd met de eigen levenswijze. De ademhaling moet vrij komen van blokkades en natuurlijk stromen. Rebirthing is een therapeutische vorm van ademtherapie. Het is ontdekt in 1973 door Leonard Orr in Californie USA. Tijdens een rebirthingsessie wordt intensief en ontspannen geademd, waarbij de inademing en uitademing op elkaar volgen zonder dat er pauzes zijn. Deze manier van ademen heeft als effect dat men in contact komt met emoties en gevoelens die bepalend zijn voor de geestelijke en lichamelijke kwaliteit van het leven. Tijdens Rebirthing kan niet verwerkt verdriet, verborgen pijn of angst, schokkende levenservaringen worden verwerkt en geïntegreerd in het dagelijkse leven. Rebirthing kan ook het contact herstellen met zelfvertrouwen, levenslust en liefde.

 

Reflexzone-therapie

In deze therapievorm gaat men ervan uit dat van elk orgaan of spiergebied een projectieveld aanwezig is op de huid en de slijmvliezen. Voor het stellen van een diagnose of de behandeling van bepaalde ziektes zou het volstaan deze velden te bewerken. De bekendste reflexzone-therapie is de voetzool-massage.

 

Regendouche

Het woord zegt het al. Deze regendouche zorgt voor een goede bloedsomloop.

 

Reiki

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie.  Universele levensenergie is de energie rondom ons heen, alles wat leeft en groeit heeft deze energie nodig om te kunnen bestaan. We kunnen deze energie voelen wanneer we ons in de natuur begeven. Iedereen kent waarschijnlijk het  onbeschrijfelijke gevoel één te zijn met de natuur, als je bijvoorbeeld langs de slootkant zit of in het bos wandelt.
Iedereen beschikt over Reiki. De universele levensenergie wordt bij onze geboorte meegegeven. Als klein kind ben je helemaal open en de Ki stroomt dan nog ongehinderd door je heen. Door het verdringen van emoties in de eerste levensjaren, problemen met je ouders,  dingen die op je af komen die minder prettig zijn, wordt vrijwel bij iedereen deze levensenergie geblokkeerd. Een tekort aan deze energie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten en andere kwalen. Hoe meer de Ki wordt geblokkeerd des te meer je jezelf afsluit. Door je zelf te behandelen met Reiki kun je de pijn verzachten en je kwaal genezen.

Reiki is een geneeswijze die werkt door handoplegging. Het eerste wat Reiki voor ons doet is het op gang brengen van ons natuurlijk genezend vermogen. Door eenvoudig je handen op je lichaam te leggen stroomt  Reiki door je heen naar de plaats waar het nodig is.

 

Rejuvenation

Dit woord wordt vaak in combinatie met skin gebruikt. Het gaat hier over technieken om de verouderde huid weer jonger te maken. Cosmetische ingrepen dus.

 

Relaxatietherapie

Wordt toegepast bij gevallen van hyperventilatie, angstaanvallen en hevige stress, maar ook voor mensen die moeite hebben om te kunnen ontspannen. Vormen van relaxatietherapie zijn:

Autogene training volgens Schultz

Progressieve relaxatie volgens Jacobson

Ademtherapie

Holistische ontspanningsmassage

Bio-Energetica

Sofrologie

Specifieke gespreksvoering

Emotioneel lichaamswerk

 

Rooksauna

Zie Savusauna

 

Rozenkwarts

De Rozenkwarts geldt al heel lang als de steen van de liefde. Bevordert de fijngevoeligheid en vergroot het inlevingsvermogen. Zorgt voor een aangename, lieflijke sfeer en maakt opmerkzaam voor de wensen en zorgen van andere mensen. Werkt stimulerend op de seksualiteit en de vruchtbaarheid. Houdt vriendschappen in stand en helpt bij liefdesverdriet. Verbetert de doorbloeding, verzacht pijnen. Is ook bijzonder geschikt om schadelijke straling (van computer of TV) op afstand van het lichaam te houden.

Werkt op het hart en de bloedsomloop. Krampen tijdens de menstruatie worden erdoor verlicht. Goed tegen slapeloosheid en nachtmerries, vooral bij onrustige kinderen.

 

Rug & Nek massage

Een massage voor rug en nek met als doel om de klachten bij de spiergroepen die zich op die plaatsen bevinden te verkleinen.  

Sabbia Med