HOME
A,B
C,D,E
F,G,H,I
J,K,L
M,N,O
P,Q,R
S,T
U,V,W
X,Y,Z

Mandara

Macrobiotiek

Macrobiotiek is een oosterse voedingsleer. In de macrobiotiek is het principe van 'yin en yang' belangrijk. Yin en yang zijn tegengestelde krachten die elkaar aanvullen.

Volgens de macrobiotiek blijft u gezond als u macrobiotisch eet. Goede voedingsmiddelen zijn bijvoorbeeld granen, groenten, bonen en zeewier. Ze hebben een goede balans tussen yin en yang.

Als mensen ziek zijn betekent dat volgens macrobioten dat hun yin-yangbalans niet goed is. Zij zouden weer beter kunnen worden door een dieet te volgen.

Macrobiotiek valt onder de alternatieve benaderingen. Het is niet wetenschappelijk aangetoond dat deze methode werkt. Het is verstandig om met uw huisarts of specialist te overleggen als u macrobiotisch wilt gaan leven. Een streng dieet kan uw gezondheid namelijk ook schaden.

 

Magnetiseren

Genezingsmethode waarbij men ervan uitgaat dat het dierlijk of menselijk magnetisme van de één, een gezond makende invloed heeft op de ziekte of aandoening van de ander. De magnetiseur strijkt meestal met zijn hand boven (niet op) het zieke lichaamsdeel van zijn patiënt.

Magnetiseren is dus door middel van je handen een polariteitenergie overbrengen op een persoon waarbij deze energie verstoord is. Je kunt dit herkennen aan bijvoorbeeld vast zittende schouders, nekwervels enz. maar ook spanningen op maag en /of keel en nog veel meer lichamelijke klachten. Ieders lichaam bevat positieve en

negatieve geladen energie. Wanneer deze verstoord zijn leidt dit tot lichamelijke en psychische klachten tot zelfs de meest ernstige ziektes toe.

 

Makko Ho oefening

Dit brengt uw energie in balans door het strekken en activeren van de meridianen op uw lichaam. Als u zich niet helemaal optimaal voelt, kijk dan naar de symptomen en doe de oefening die het beste past bij hoe u zich voelt. Adem bij elke oefening diep in en uit en houd elke positie ten minste drie ademhalingenvast.

 

Mandara massage

De Mandara massage wordt gegeven door twee personen en gebruiken daarbij hun onderarmen, ellebogen, duimen en de palm van hun hand. Het is een combinatie van Shiatsu en de reflexologie techniek. Het is een combinatie van vijf verschillende massagetechnieken (Shiatsu, Thai, Lomi Lomi, Zweedse en Balinese massage), synchroon uitgevoerd door twee therapeuten. Samen combineren ze de verschillende vormen van massage tot een bijzonder aangename en ontspannende behandeling. Lomi Lomi is een Hawaiaanse massage techniek.

 

Mantra’s

Het steeds herhalen van woorden of zinnen teneinde ons leven te verbeteren, situaties te creëren, rust te vinden, alsmede healing voor anderen te bewerkstelligen. Waar komen de mantra´s vandaan, en waar kunnen we ze voor inzetten?

Mantra´s zijn woorden of zinnen die we steeds herhalen, al dan niet ondersteund door muziek. Bekend zijn de zogenaamde affirmaties, waarbij we in gedachten, of hardop, zinnen zeggen, om bijvoorbeeld een bepaalde ziekte te overwinnen. Deze affirmaties dienen altijd positief gesproken te worden, en de staat van het gezonde lichaam te benoemen.

Iemand met een bepaalde ziekte of aandoening zou dus het beste diverse malen de zin voor zichzelf kunnen herhalen       : “Ik ben gezond en sterk”. Dit dus positief gesteld, waarbij het eindresultaat wordt aangeduid: Het gezonde en sterke lichaam of geest. Dus vooral niet de volgende affirmatie gebruiken: “Ik wil niet meer ziek zijn” of “mijn ziekte verdwijnt spoedig”

Door een dergelijke positieve Mantra uit te spreken, “instrueren” we als het ware, ons lichaam en onze geest, het zelfherstellende vermogen aan te wenden, door gebruikmaking van onze gedachtekracht.

Dit kan in gedachten, en werkt ook uitstekend. Hardop uitgesproken  echter bereiken de woorden ook via ons gehoor onze hersenen, en versterken daardoor de inhoud en betekenis van de  woorden doordat de energie van de spraak nu ook aangewend wordt.

 

Marine Prelude

Deze behandeling bestaat uit een pakking met zeemodder en zeezout, gevolgd door een massage met specifieke essentiële oliën. Dit heeft een stimulerend en revitaliserend effect en maakt de huid zacht, vrij van gifstoffen en kalm. Ook wordt een marine prelude gebruikt als voorbereiding op de zon.

 

Massage

Het woord werd voor het eerst gebruikt door Lepage (1813) en is waarschijnlijk afkomstig van het Arabische ‘mass’, hetgeen drukken betekent. Dit woord is aangevuld met de franse uitgang ‘age’, wat kneden betekent of van het hebreeuwse ‘machesch’ wat betasten betekent. De moderne massage is ontstaan uit de denkbeelden over de medische massage aan het einde van de 19e en begin van de 20e eeuw.

 

Mayan Temescal

Dit is een soort van spirituele zweethut. Enkel door archeologische opgravingen en het observeren van de nabestaanden van de Maya's kunnen we afleiden dat de zweethut een gebruikelijk onderdeel was van de oude Maya's. Het is een wilgentakkenhut die wordt bedekt met dekens. Er worden hete stenen ingelegd die worden overgoten met water.

  

Medische massage

Massage gericht op het verhelpen of verminderen van lichamelijke klachten.

 

Meditatie

Concentratie op een "hoger bewustzijn" en reflectie. Verkenning van de inwendige ik wordt gestimuleerd. Nuttig bij stressvermindering en het overwinnen van psychologische crises.

 

Mentale training

Een variatie van opties is verkrijgbaar om je te helpen bij het verbeteren van je mentale fitness, inclusief boeken, steun groepen, relaxation therapie, meditatie, praten en gedragstherapie.

 

Meridianen

Stel je een meridiaan voor als een beek: een beek die stroomt door je lichaams-landschap en daarbij de meest natuurlijke weg volgt. Het water in die beek is de energie die je doet leven.

Idealiter is er genoeg energie op de juiste plaats en stroomt de beek zonder opstoppingen. Zo ook met je levensenergie.

Op die meridianen liggen punten waarop de energie-circulatie in het lichaam kan worden beïnvloed. Zo kan een teveel aan energie worden verminderd, een tekort worden aangevuld of kunnen opstoppingen in de circulatie worden opgeheven.

Als er een tekort is of een teveel, of als er sprake is van stagnatie van de levensenergie, ben je ziek. Door dus via de drukpunten invloed uit te oefenen op het energiesysteem, kan een zieke worden genezen.

Dat is, heel in het kort gezegd, wat er gebeurt als je een Shiatsubehandeling  krijgt. Al verschillende de methoden van beïnvloeding, ook bij andere energetische massagevormen werkt het zo.

 

Modderbad / modderpakking

Thermale modderpakkingen of modderbaden op basis van fijnkorrelige, natuurlijke afzettingen uit zee bieden een aangename warmte. Dankzij het hoge gehalte aan waardevolle voedingsstoffen en mineralen wordt de huid voorzien van waardevolle substanties.

 

Modelage

Er wordt een crème op de huis geplaatst met daaroverheen een masker. Dit masker droogt op en wordt hard. De huis hieronder wordt warm, waardoor de poriën open gaan staan en de crème extra goed wordt opgenomen.

 

Moxa

Moxa is afgeleid van een kruid dat in het japans Mogusa heet. Een Nederlandse vertaling van Mogusa is bijvoet, de Artemisia vulgaris. Het is een kruid dat bij aansteking langzaam en zeer heet verbrandt. Het geeft een aangename en weldadige infrarode uitstraling. Het moxeren is een eeuwenoude oosterse therapie die sinds ongeveer 200 jaar ook in europa bekend is. Het is een therapie die meegekomen is met de accupunctuur. Een acupuncturist kan er voor kiezen om tegelijk met het zetten van naalden moxa te branden boven het punt wat hij behandelen wil. Dit betekend dus dat iemand met kennis van accupunctuur of shiatsu deze methode met veel meer fantasie kan toepassen. De grondbeginselen zijn echter simpel en door iedereen te leren.

 

Muziektherapie

De behandeling van aanpassingsproblemen en psycho-vegetatieve problemen met behulp van speciaal hiervoor geselecteerde muziek. Deze therapie bevordert aanpassing en ontspanning en wordt toegepast in het kader van psychotherapie.

 

Myolifting

Conditionering van bepaalde spiergroepen om spierdefinitie en zwakke plekken te versterken. Het is een pijnloze, ontspannende, antistress behandeling gebaseerd op conditionerende microstimulaties. Deze stimulaties laten de cellen toe tot regenereren door het activeren van microcirculatie en cel metabolisme. De huid lijkt meteen lichter, gezonder en strak met lange termijn resultaten. Het gezicht ziet er ook netjes hervormd uit, minder gerimpeld, de oogleden strakker, de poriën minder vergroot en de wallen onder de ogen verminderd

 

Natatio

De Romeinse vertaling voor een niet overdekt zwembad.

 

Natuurlijke oliën

Natuurlijke oliën van planten en gemaakt van de zaden of van het vruchtvlees. Worden in zuivere vorm of samen met aromatische stoffen gebruikt voor huidverzorging of massage.

 

Odarium

Odarium is een stoombad van 48 C met een relatieve 100% luchtvochtigheid. Deze is dus lager dan de Saunacabine van 90 C met een relatieve 1 5%luchtvochtigheid, lager dan de Laconium 60C met een relatieve 40% luchtvochtigheid en de Caldarium 55 C met een relatieve 60% luchtvochtigheid. Verder is het Odarium ook lager dan het Bubbelbad/kruidenbad van 38 C met een relatieve 100% luchtvochtigheid.

 

Oceanic Aqua Balancing

Meditatieve vorm van watermassage voor de behandeling van mentale en fysieke stress.

Een behandeling waarbij een warmwater massage zorgt voor een rustgevend gevoel, een gestimuleerde bloedsomloop en ontspanning van de spieren. In tegenstelling tot de Hydromassage die niet alleen in een bad hoeft te gebeuren, maar ook in een douchecel kan door jetmassages (hydrojets en jetdouchen), is het onderwatermassage alleen in een bad. Een bubbelbad is een vorm van onderwatermassage.

 

Onderwaterdouche

Een krachtige waterstraal wordt gericht op beschadigde of gespannen spiergroepen om een masserend of ontspannend effect te bereiken.

 

Onsen

In Japan kent men vele plaatsen met heetwaterbronnen, waaromheen een bad is gebouwd. Deze baden noemt men ‘onsen’. Aangezien Japan een vulkanisch actief eiland is, wordt het water op natuurlijke wijze, namelijk door de vulkanische activiteiten, verwarmd. In het hete water, dat warmer dan 25°C dient te zijn, zijn allerlei mineralen opgelost die een geneeskrachtige werking hebben. Naast de geneeskrachtige werking wordt het baden in onsen voornamelijk gezien als een ontspannende activiteit.

 

Osmanisch Badhuis

Badhuis met verwarmde muren en banken.